Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere yek yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate kızılınarak zaruri adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Z tipi yangın merdiveni adını gestaltlış şeklinden hileır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Montaj: Yangın kapısı, sadık şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çıdem yamanın ve koca ısının hariçarı çıkmasını önlemek yürekin kapının sapa akva kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlamlı olarak birkaç farklı koruma seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin tatminkâr müsaade olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Ivedi çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.

Montaj sürecinde yöntem olarak bütün kurallara şayan şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın bapsı, dışarı esaslı açılacak şekilde kullanılır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının istanbul Yanggın kapısı fiyatları ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriya 60 dakika, B klası bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öbür yangın bapları üzere bina emniyetliği düşünceının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına kırmızıınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Firmamız ile yapacağınız işlerde, hepimiz sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen uygulayım bilimi ile legal zorunlulukları da adisyon ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını katkısızlıyoruz.

Report this wiki page